Sebosin®-geeli

Apua punoittavaan ihoon, ihottumaan, ekseemaan ja seborreaan

Ihon rasvaisuutta, liiallista talineritystä ja siitä aiheutuvaa ihohuokosten tukkeutumista esiintyy kaikenikäisillä ihmisillä sukupuolesta ja etnisyydestä riippumatta

Ihon liiallinen rasvaisuus aiheuttaa päänahan, kasvojen ja korvalehtien hilseilyä. Apua saadaan tarkoituksenmukaisilla hoitotuotteilla, ravintolisillä ja sopivilla ruokavalio- ja elämäntapamuutoksilla.

Tuotekuva Sebosin-geeli pakkauksesta

Ihon mikrofloora on olennaisen tärkeä hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Malassezia-hiivaa on kaikkien, terveidenkin ihmisten, ihoilla. Hiiva käyttää ravinnokseen iholla olevaa talia. Jos Malassezia-hiiva pääsee lisääntymään ylenmääräisesti, se tuottaa ihoa ärsyttäviä talirasvan hajoamistuotteita. Seurauksena on ihohuokosten tulehdus, joka aiheuttaa kutinaa, kirvelyä, punoitusta ja hilseilyä. Tällainen iho voi olla yhtä aikaa rasvainen ja kuiva.
Iholla viihtyvät mikrobit voivat liiallisissa määrin esiintyessään aiheuttaa kutisevaa ihottumaa ja ihon punoitusta.

Miehen kasvokuva, josta puolet on näkyvissä.

Ongelma esiintyy päänahassa yleisemmin kuin kasvoilla, ja päänahan tali-ihottumaa kutsutaan myös taliköhnäksi. Ongelma voi alkaa minkä ikäisenä tahansa, mutta varsinkin murrosiässä, kun talirauhasten toiminta vilkastuu.

Kuvake, joka esittää nenän alueen ihottumaa.

Ensimmäinen oire on tavallisesti punoitus ja kutina nenän pielissä. Muita oireita ovat rasvainen tai kuiva, kellertävä hilse päänahassa, hilseilevät läiskät kulmakarvojen ja parran alueella sekä korvien seudulla.

Kuvake, joka esittää silmäluomen alueen ihottumaa.

Silmäluomissa tali-ihottuma aiheuttaa luomien punoitusta, hilseilyä ja ärsytystä. Iäkkäillä henkilöillä korvalehtien rasvainen hilse on yleisin tali-ihottumaoire. Ihottuma pahenee usein talvisin, mutta rauhoittuu kesällä auringon vaikutuksesta.

Tali-ihottumaa voi hoitaa omaehtoisesti, sillä kasvojen ja päänahan ihon käsittely antiseptisella geelillä käy nyt yhtä vaivattomasti ja nopeasti kuin käsien desinfiointi.

Tali-ihottuman tärkein hoito on päivittäinen pesu ja käsittely hellävaraisella antiseptisella geelillä, jonka tarkoitus ei ole tappaa iholle normaalisti kuuluvaa Malassezia-hiivaa vaan hillitä sen liiallista kasvua. Juuri näin toimii uusi pesun jälkeen iholle levitettävä Sebosin®-geeli!

  • Sebosin® poistaa ylimääräistä talia ja vähentää siten hiivan kasvua iholla.
  • Sebosin® on hellävaraista ja tukee ihon omaa mikroflooraa.
  • Sebosin®sisältää butyleeni- ja propyleeniglykolia, jotka hillitsevät bakteerien ja hiivojen kasvua.
  • Sebosin® on rikastettu glyserolilla, joka sitoo iholle tehokkaasti virkistävää kosteutta.

Mitä muuta voit tehdä, jos kärsit tali-ihottumasta?

Päänahan tali-ihottumaa esiintyy hiuspohjassa, mutta voi levitä myös otsalle. Tavallisin oire on rasvainen hilse, joka saattaa olla kiinnittyneenä hiuspohjaan suurina laattoina. Rasvahilseen alla iho punoittaa, kutisee ja kirvelee.

Monet, joiden ongelmana on rasvainen hilse päänahassa ja hiuksissa, ovat saaneet suurta apua Rigenforte®Antiforfora-hoitoshampoosta. Se on hilsettä poistava, päänahkaa ja hiuksia hoitava shampoo, joka tehoaa erityisesti rasvaiseen, punoittavaan ja kutisevaan hiuspohjaan.

Myös teepuuöljy ja aloe vera auttavat ihon pitämistä puhtaana. ESI® Aloe Vera lääkeaaloe-teepuuöljy-E-vitamiinigeeliä voi levittää hoidettaville alueille pari kertaa päivässä ja ennen nukkumaanmenoa. Sen antimikrobiset ja ihoa uudistavat ominaisuudet lievittävät kaikentyyppisiä iho-ongelmia.

Ravinto

Ruoka-aineallergiat, ravinnon B-vitamiinivaje (erityisesti biotiini ja inositoli), stressi ja henkilökohtaiset ahdistusta aiheuttavat tekijät edesauttavat liiallista rasvan ja talin eritystä ja sen myötä hiivapesäkkeiden esiintymistä iholla.

Tämän vuoksi on välttämätöntä tehdä muutoksia ruokavalioon ja pyrkiä vähentämään stressiä aiheuttavia asioita elämässä. Ravinto, joka tukee ihonhoitoa ja ihon mikroflooran normalisointia sisältää runsaasti karotenoideja (beeta, alfa, lykopeeni), E-vitamiinia, C-vitamiinia ja B-vitamiineja.

Valkoinen sokeri, valkoiset jauhot, maitotuotteet, paistetut ja käristetyt ruoat sekä valmiseinekset pitäisi poistaa ruokavaliosta. Lue lisää eri ruoka-aineiden ravintosisällöstä: https://fineli.fi/fineli/fi/ravintotekijat

Erityisen tärkeää on ylläpitää hyvää B-vitamiiniprofiilia sisällyttämällä päivittäiseen ruokavalioon B- vitamiineja ravintolisänä. Tämän lisäksi suositeltavaa on käyttää ravintolisänä sinkkiä (30 mg/pv), luonnollista kylmäuutettua kalaöljyä 1 tl tai 2 kapselia kolmesti päivässä. Myös puhdistavat yrtit, kuten peltokortetee sekä sarsaparilla- ja isotakiaisuuteet ja nokkonen ovat suositeltavia.