125 tbl
Jodikelp Merilevätabletit 300 µg

Luonnon jodia kelp-levästä

Kullanruskeaa Undaria pinnatifida -merilevää, japanilaiselta nimeltään Wakame, käytetään yleisesti japanilaisessa keittiössä varsinkin miso-keitossa ja tofu-salaatissa. Tätä nopeasti kasvavaa kelp-levää viljeltiin Japanin rannikkoalueilla jo 700-luvulla. Nykyään tiedetään, että kelp sisältää muiden ravintoaineiden lisäksi runsaasti jodia, joka on tärkeä hivenaine mm. kilpirauhaselle.

Jodin saanti on Suomessa tyypillisesti niukkaa. Parhaita jodin lähteitä ruokavaliossamme ovat maito, kala, kananmuna ja jodioitu suola. Vuorisuola tai puhdas merisuola eivät sisällä jodia, ellei sitä ole erikseen lisätty. Puhdistamatonkin merisuola sisältää luonnostaan vain vähäisen määrän jodia.

Jodille on hyväksytty EU:ssa viisi terveysväitettä. Jodi edistää normaalia kognitiivista toimintaa ja hermoston normaalia toimintaa. Kognitiivista toimintaa on esimerkiksi tiedon vastaanottaminen, käsitteleminen ja muistaminen sekä kyky puhua, lukea ja kirjoittaa. Se siis liittyy ihmisen älyllisiin kykyihin, joiden ansiosta normaalit päivittäiset toimet ovat mahdollisia.

Toinen tärkeä vaikutusalue on alussa mainittu kilpirauhanen. Jodi edistää kilpirauhashormonien normaalia tuotantoa ja kilpirauhasen normaalia toimintaa. Jodia tarvitaan myös normaaliin energia-aineenvaihduntaan, ja lisäksi se edistää ihon pysymistä normaalina.

Jodin päivittäinen tarve aikuisille on 150 µg (mikrogrammaa), ja suurin turvallinen saanti jatkuvassa käytössä (ns. UL-arvo) on 600 µg päivässä.

Aloe Fresh®

-tuoteperheessä on useita luonnollisia aineita sisältäviä suuhygieniatuotteita, jotka puhdistavat ja suojaavat tehokkaasti tulehdukselta:

Geelihammastahna:
Sensitive
Whitening
Suuvesi:
Strong
Whitening
Raikastava suusuihke:
Aloe Fresh Spray

Ainesosat: Täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), dikalsiumfosfaatti, kelp-merileväuute (Undaria pinnatifida), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat).

Lue lisää siitä, miten Sebosin toimii
Vaikuttavat aineet:
1 tbl

Kelp-merileväuute

30 mg

- vastaa kelp-merilevää

120 mg

- josta luonnollista jodia

300 μg / 200%

*) vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Annostus: Aikuiset 1 tbl päivässä nesteen kanssa aterian yhteydessä. Annostusta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.