-tuoteperheessä on useita luonnollisia aineita sisältäviä suuhygieniatuotteita, jotka puhdistavat ja suojaavat tehokkaasti tulehdukselta:
Ainesosat: Makeutusaineet (sorbitoli ja mannitoli)*, sukroosi, kalsiumkarbonaatti, paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), entsyymit (papaiini, proteaasi, alfa-amylaasi), papaija-aromi, stabilointiaine (mikrokiteinen selluloosa), papaijanhedelmäjauhe.
Annostus: 1-3 tablettia päivässä, imeskellään tai pureskellaan aterian jälkeen.
*Sorbitolin ja mannitolin liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Mitä entsyymit ovat
Entsyymit ovat kemiallisia reaktioita vauhdittavia katalyyttejä, yleensä proteiineja, jotka eivät itse muutu tai kulu reaktiossa, vaan toimivat ikään kuin erikoistyökaluina. Entsyymit ovat ihmiselle tarpeen tuhansissa eri tapahtumissa. Ne nopeuttavat elintärkeitä reaktioita pilkkoen tai rakentaen aineita. Entsyymit ovat välttämättömiä mm. lihasten kasvulle ja ruoansulatukselle.
Mistä entsyymejä saa
Entsyymejä muodostuu terveessä elimistössä tarpeen mukaan. Lisäksi niitä on ravinnossa, eniten kuumentamattomassa ruoassa. Esimerkiksi proteiineja pilkkova entsyymi papaiini uutetaan ravintolisäkäyttöön papaijahedelmästä. Entsyymejä valmistetaan myös luontaisen fermentaation avulla.
Entsyymeillä on eroa
Kullakin entsyymillä on oma ideaalinen ympäristönsä, jossa se toimii parhaiten. Useimmat ihmisen entsyymeistä toimivat parhaiten noin +37 asteen lämpötilassa. Sen sijaan pH-alueen eli happamuuden vaatimukset vaihtelevat suuresti; esimerkiksi elimistön nesteiden pH 7,4 on lähellä neutraalia, kun taas mahalaukun entsyymit toimivat parhaiten happamassa ympäristössä (pH 1-3).
Entsyymien aktiivisuuden ilmaisemiseksi on kullekin entsyymille oma yksikkönsä. Eri tyyppisten entsyymien yksiköt eivät siis ole vertailukelpoisia keskenään. Lisäksi mittaamiseen on käytössä erilaisia standardeja, mikä osaltaan hankaloittaa vertailua.
Entsyymit nimetään yleensä vaikutuksensa tai ”kohteensa” mukaan käyttäen päätettä -aasi. Esimerkiksi proteaasit pilkkovat proteiineja, ja laktaasi pilkkoo laktoosia eli maitosokeria. Poikkeuksiakin nimeämissääntöön on, kuten proteiineja pilkkova pepsiini.
Ainesosat: Makeutusaineet (sorbitoli ja mannitoli)*, sukroosi, kalsiumkarbonaatti, paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), entsyymit (papaiini, proteaasi, alfa-amylaasi), papaija-aromi, stabilointiaine (mikrokiteinen selluloosa), papaijanhedelmäjauhe.
Annostus: 1-3 tablettia päivässä, imeskellään tai pureskellaan aterian jälkeen.
*Sorbitolin ja mannitolin liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.